…една история…8 /ухапване от пчела/

…една история…

/ухапване от пчела/

Не мога да не споделя днешната история с майките , а защо не и с възрастните?

Преди два месеца ме ухапа пчела и много ме заболя , на коляното.

Миналата година отново през лятото същата история…. Поне десет дни имаше оток и болка в коляното.

Но този път реших да действам веднага  , с какво си мислите????

С мисълта , разбира се!

 Въпреки болката, успях да направя ревизия на чувствата си и направих формулата за ТЕС. Трябваше да сложа и затворения край и си помислих-колко минути давам , за да не чувствам вече болката???? Ами , две минути ми се сториха малко и затова си дадох 5 мин….. Направих модела и си затворих очите , защото много ме болеше…. Повторих и някои положителни утвърждения….

Телефона ми звънна и аз, въпреки болката започнах разговор, който ми беше важен за ТЕС-лагера в гр.Банско. Всичко там се уреждаше, както аз бих искала и се зарадвах. Не знам колко минути съм говорила, но когато осъзнах ,че коляното не ме боли, не можех да повярвам… Само след един час нямаше и следа от ухапването! Не исках да го споделя, защото кой ли щеше да ми повярва?…

 Остана само един прекрасен извод за мен самата!

Така… Дойде днес…

Бяхме с приятели на обяд и децата тичаха по ливада. Изведнъж писък, ама жесток писък !!! Шок! Разбрахме, че едното е ужилено,извадиха жилото и само за секунди започна подуването на пръстчето на крачето!

  Предложих нещо да направя , но бях отрязана. Знаех, че мога да помогна, но… Не само пръста се подуваше,но и цялото стъпало до глезена.. Писъците бяха неимоверни. Това беше много фина и нежна тъкан и скоро стана двойно пръстчето.. Детето /6 годинки/ за малко остана само и аз веднага се намесих. Хванах го за ръчичките и точно не знам как съм го погледнала , но то не отдели очи от мен и повтаряше всичко, което на момента скалъпих за формула. Дадох му също 5 минути. Може би 1-2 минути е бил модела, може и по-малко.

Дойдоха родителите и пак го взеха на ръце. Това, което си спомням е :

 „ Приемам с водата противоотрова за ухапването /5пъти го накарах да повтори/ и всичко преминава !” Докосвах и точки по главата и черния дроб.

Дадох му една глътка вода от чашката, където налях „противоотровата” и му казах , че няма нужда повече да пие. Всичко започва да се оправя!

Само след 10 минути детето седеше на масата за обяд, а от болката нямаше и помен. Ако искате да знаете, един час след това, нямаше разлика в пръстчетата на двата крака.Даже си обу обувките без да каже и дума, че нещо го притеснява.

 Гледах радостна и щастлива! Те също коментираха и със сигурност му е помогнала мократа кърпичка, с която  направиха компрес. Може…

Това може да послужи за помощ на всеки от вас!